Nyskovfondens første skove er nu plantet

I april kom de første ca. 10.000 træer i jorden i Nyskovfondens første skovrejsningsprojekt. I alt blev 2,5 hektar jord lidt uden for Løgumkloster tilplantet med en blanding af løv- og nåletræer. Det hele blev finansieret af Nyskovfonden til glæde for klimaet og lodsejer Bo Bejer.

Bo Bejer er glad for, at hans jord kan bruges til CO2-binding:

“Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle bruge jorden til, da vi købte den, men så kom Nyskovfonden med idéen om at plante træer på grunden, og den idé kunne jeg meget godt lide”, siger Bo Bejer.

Den lokale skole plantede træer for klimaet

Nyskovfonden havde inviteret den lokale skole, Deutsche Schule Buhrkall, til at hjælpe med skovrejsningen. De 20 børn plantede ca. 100 træer og afsluttede dermed skovrejsningen. Eleverne havde forinden arbejdet med træernes fysiologi og evne til at optage CO2 og har nu mulighed for at følge de nyplantede træer i årene der kommer.

Skovrejsningen blev filmet med drone og herunder kan du se hvordan det så ud.

Skov i klimaregnskabet

Endnu en skov støttet af Nyskovfonden, kom i jorden hos landmand John Jeppesen i Juelsminde i april måned. Det drejede sig om en udvidelse af en eksisterende egebevoksning, som ses på billedet i toppen af artiklen (Foto: Mads Dalegaard). Projektet er et led i John Jeppesens mål om at blive CO2 neutral.

”Skovrejsning gør jo noget godt for klimaet, fordi træerne binder meget CO2, når de vokser til. Jeg laver et klimaregnskab på min ejendom, og her bidrager skovrejsningen positivt”, forklarer John Jeppesen.

Skovrejsning tager tid

I første ansøgningsrunde har fonden givet positivt tilsagn til 22 konkrete skovrejsningsprojekter på samlet ca. 35 hektar. De skove vil binde i gennemsnit 570 ton CO2 hvert år over de næste 100 år. Skovenes størrelser varierer fra 0,5 hektar til 3,5 hektar. I kommende ansøgningsrunde håber Nyskovfonden at modtage ansøgninger på flere store arealer.

“Vi vil selvfølgelig allerhelst give tilsagn til de større arealer, da vi dermed får mest skov for vores midler. Målet for fonden er jo at rejse 5.000 hektar skov i Danmark, og derfor skal hver en krone udnyttes til netop det formål”, siger bestyrelsesformand i Nyskovfonden Anne Arhnung.

Vil du også have skov på din ejendom? 

Ansøg her: Nyskovfonden – Før du søger – Nyskovfonden